Fjernvarme og legionella

Man bør være opmærksom på, at fjernvarme ikke kan give fuldstændig sikkerhed mod legionella i dit varmtvandssystem. Da fremløbstemperaturen er afhængig af det aktuelle flow i stikledningen, kan vi ikke garantere nogen konstant høj fremløbstemperatur. Der vil være situationer, hvor der optræder en forsinkelse i forhold til at opnå en fremløbstemperatur på mere end 55 °C. og hvor stikledningen ved lavt forbrug, eksempelvis om sommeren, hvor fremløbstemperaturen i mange timer dagligt er under 50°C.

Det kan derfor i disse perioder være svært (eller umuligt) at opnå et konstant varmtvandstemperatur på mindst 50°C. Ligeledes vil der være situationer, hvor temperaturen i hele varmtvands-systemet er lav, eksempelvis ved bortrejse, ferier og lignende. Det er blandt andet derfor, at det ikke er muligt at give fuldstændig sikkerhed mod legionella udelukkende ved anvendelse af fjernvarme. Man bør altid, når anlægget ikke har været i brug nogen tid eksempelvis efter en ferie, skylle alle varmtvandshaner igennem, indtil vandet har opnået en temperatur på 50°C. Dette kan måles med et elektronisk stegetermometer, der bibber, når temperaturen er opnået. Man skyller det fjerneste sted først, og herefter man arbejder sig gennem vandinstallationen. Specielt bruseranlæg skal skylles igennem med højst mulige temperatur, og bruserslanger og hoveder bør renses i en spand med klorvand. 

Hvis du er i en situation, hvor du ønsker at sikre dig bedre mod legionella i din brugsvandsinstallation, (varmt og koldt vand), så må vi henvise til særlige specialister og firmaer, der har kompetencerne på dette område.

Følgende firmaer (ikke en udtømmende liste) tilbyder løsninger indenfor bekæmpelse af legionella og udstyr til vedvarende drift af installationen:

Danish Clean Water A/S

Nørrekobbel 11

DK-6400 Sønderborg

Telefon: +45 70 29 09 00

Email: info@danishcleanwater.dk

 

BWT Danmark

(BWT HOH A/S)

Geminivej 24

DK-2670 Greve

Tlf: +45 43 600 500

Email: bwt@bwt.dk

 

Guldager A/S

Hejrevang 1-5

DK-3450 Allerød Danmark

Tlf: +45 48 13 44 00

Email: salesdk@guldager.com

 

Krüger Aquacare A/S

Fabriksparken 50

2600 Glostrup

Tlf.: +45 43 45 16 76

Mail: aquacare@kruger.dk

//